Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Palestijnse studenten op bezoek in Kasterlee

Tijdens de week van 8 tot 12 mei organiseert het Sancta Maria Kasterlee (SMIK) in samenwerking met de gemeente Kasterlee een Internationale Week.

De school heeft al vele jaren een traditie van uitwisselingen voor leerlingen van het vijfde jaar.  Zo werkt het SMIK dit jaar samen met een Italiaanse school uit Rho en een Tsjechische school uit Pardubice.

Maar de komende uitwisselingsweek in Kasterlee zal een speciaal en vooral extra internationaal tintje krijgen door het bezoek van 13 leerlingen en 2 leerkrachten uit het Palestijnse Nablus.

Samen met gemeente werd voor hen en de twee andere buitenlandse groepen een boeiend en gevarieerd programma voorbereid met o.a. bezoeken aan Brussel en Antwerpen en tal van culturele activiteiten in de school en in Kasterlee. 

Op maandag 8 mei start deze Internationale week om 8.25 uur met een officieel openingsmoment op de speelplaats/het podium van de school.

Filmavond

Om kennis te maken met de Palestijnse cultuur en hun politieke, sociale en economische situatie, wordt er op 10 mei een filmavond georganiseerd. De documentaire ‘Youth4Palestine’, een film gemaakt door Vlaamse jongeren die enkele jaren geleden zelf naar Palestina trokken, zal vertoond worden.

Enkele van deze jongeren zullen die avond eveneens aanwezig zijn om extra uitleg te geven en vragen te beantwoorden.  Inschrijven voor de filmavond kan t.e.m. 8 mei via https://forms.office.com/e/ZUCZYLaxsr of www.kasterlee.be. De film zal vertoond worden om 19 uur in de polyvalente zaal van het SMIK, Monseigneur Heylenstraat 37, 2460 Kasterlee.

Monseigneur Heylenstraat 37, Kasterlee, België

Deel dit artikel